‘Bofferd’ is aenlik een dik soorte van pankoeke. Vroeger wodde die nog al es eten, vandaege-de-dag is dat een hiel stok minder et geval.
Om bofferd te maeken hej’ een pak zelsriezend bakmael neudig, en melk en rezienen. Et beslag maek ie krek zo klaor as et beslag veur keek. Ie doen et dan in een vleispanne en zetten et aanderhalf ure, zonder deksel op de panne, in de ovend. Bofferd kuj’ eten mit spek, stroop of botter. Vroeger wodde bofferd liekewel ok wel klaormaekt in een speciaole bofferdpanne, dat was een ronde, langwarpige iezeren panne.
In et Stellingwarfs Woordeboek bin uut een peer dörpen aorige tips te lezen:
Uut Donkerbroek: ‘Van ni’je melk kuj’ lekkere bofferd maeken.’
Uut Oolde- en Ni’jlaemer: ‘As hi’j bijna geer was, keerde moeder de bofferd nog even omme; we atten et dan op mit botter en stroop d’r op.’
Vroeger wodde bofferd, krek as pankoeken, ok wel naor et hujlaand brocht: ‘Naor et hujlaand brochten we zommers wel eten, zoas pankoeken en bofferd’ (De Fochtel).