‘Midden in de weke kregen we wel es Jan in de zak. Mien moeder maekte eeen beslag van boekweitenmael, melk en een peer eier d’r deur. Ze maekte zakkies van ketoen, vaeks van een oold laeken. De zakkies weren zoe’n dattig cm laank en rond de twaelf cm bried. Even onder de ni’jmesiene en ’t was zo klaor. Een stok of wat zakkies wodden mit et beslag vuld en vaastebunnen mit een bientouwgien. De zakkies kwammen dan in een grote panne mit kokend waeter op de kachel. Ze mossen zo een peer uren kookt wodden en kwammen daornao mitien in een emmer mit koold waeter om de zakkies d’r ofstrupen te kunnen. Dan wodde de Jan in de zak an plakkies sneden mit een klossiesdraotien, want mit een mes wol et niet best. Et gerecht wodde opdiend mit bottervet en stroop of brune suker. D’r weren d’r ok die d’r spekvet of smulten reuzel mit kaonties overhenne deden. Perbeeer et mar es, best lekker!’
Koop Gorte, Stellingwarver Spreukekelinder 2003